PCMagazine | Συνέντευξη στο τεύχος Μαΐου

Πριν λίγες ημέρες η Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη μου πρότεινε να δώσω μία μικρή συνέντευξη για το τεύχος Μαΐου του PC Magazine, πρόταση την οποία φυσικά και δέχθηκα μετά χαράς. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη λοιπόν απάντησα στις ερωτήσεις της σχετικά με το blogging, τη στροφή των Ελλήνων πολιτικών στο Διαδίκτυο και τη χρηματοοικονομική κρίση στη χώρα μας.

Ευχαριστώ τη Ζαχαρένια και το περιοδικό για τη φιλοξενία!

1. Ποια είναι τα θέματα που σε απασχολούν περισσότερο στο blog σου;
Το blog μου είναι προσωπικό και κατ' επέκταση καλύπτει μεγάλο εύρος θεματολογίας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα μου. Ειδικότερα, ασχολούμαι κυρίως με τεχνολογικά θέματα, το διαδίκτυο, τα νέα μέσα και την επίδραση τους στη "καθημερινότητα" του μέσου χρήστη ενώ δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες καταγράφω σκέψεις και προβληματισμούς μου σχετικά με κοινωνικοοικονομικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα


2. Τι είναι αυτό που προτιμάς στο blogging - η επαφή με τους αναγνώστες ή η χωρίς όρους έκφραση;
Η επαφή και η αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες κάνει την εμπειρία του blogging μοναδική και ιδιαίτερη. Είναι πολύ ενδιαφέρον να ανταλλάσσεις απόψεις καθώς έρχεσαι σε επαφή με αναγνώστες με διαφορετική φιλοσοφία και μέσα από το διάλογο διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Παρ όλα αυτά, θεωρώ πως το τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα φαινόμενο εκμετάλλευσης της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να χάνεται η μαγεία της αλληλεπίδρασής ανάμεσα σε υβριστικά σχόλια και σκοπιμότητες. Στο χέρι μας είναι να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο και να να κάνουμε ακόμη και τους πιο δύσπιστους να μπουν στο κόσμο του διαδικτύου και να ανακαλύψουν τι έχει να τους προσφέρει... 


3. Πώς βλέπεις τη στροφή των Ελλήνων πολιτικών στο Διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες;
Η στροφή αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς το διαδίκτυο και τα νέα μέσα είναι ένα "trend" από το οποίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πολιτικοί μας. Η πλειοψηφία των πολιτικών μας ξεκινούν μόλις τώρα να κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα τους βήματα στη web 2.0 εποχή και από ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου εύκολο για αυτούς. Παρ όλα αυτά η ύπαρξη ενός blog ή ακόμη και ενός twitter account δεν συνεπάγεται και σωστή και αποτελεσματική χρήση των νέων μέσων. Πάνω από όλα μετράει ο τρόπος χρήσης του μέσου και κυρίως η αλληλεπίδραση με τους πολίτες.


4. Τελικά, επηρεάζει η χρηματοοικονομική κρίση της χώρας τους Έλληνες bloggers;
Η χρηματοοικονομική κρίση επηρεάζει όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινότητας μας. Αν αναλογιστούμε, λοιπόν, ότι τα περισσότερα ελληνικά blogs είναι -ακόμη- προσωπικά τότε μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η θεματολογία τους επηρεάζεται από την αβεβαιότητα λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου την οποία διανύουμε. Παρ όλα αυτά θεωρώ πως, γενικότερα, η χρηματοοικονομική κρίση θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για καινοτόμες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας. Αυτό που χρειάζεται είναι όρεξη για δουλειά, όραμα και αφοσίωση σε αυτό με το οποίο ασχολείται ο καθένας μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, τη κρίση ευκαιρία! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger