Σήμερα παρακολουθώντας τα feeds μου στο Google Reader παρακολούθησα αρκετά blogs τα οποία καταπιάστηκαν με τη συνάντηση της ΥΠΕΞ Ν. Μπακογιάννη με μια ομάδα bloggers και με όλη τη παραφιλολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το σκοπό της συνάντησης αυτής.
Μετά απο περιοδεία σε αρκετά blog συγκράτησα ότι στόχος της συνάντησης ήταν να ξεκινήσουν στο υπουργείο μια πρώτη προσπάθεια κατανόησης του χώρου των μπλογκς, μιας και προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα μπλογκς επηρρεάζουν σημαντικά την κοινή γνώμη....η υπουργός και οι συνεργάτες της ήθελαν να ακούσουν περισσότερο από εμάς πως θα μπορούσε η Ελληνική μπλογόσφαιρα να βοηθήσει σε εθνικά θέματα, τι θα χρειαζόταν προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί.
Στη συνέχεια, αναζήτησα τα ονόματα των bloggers που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή. Οφείλω να ομολογήσω πως οι περισσότεροι βρίσκοταν ήδη στην rss λίστα μου οπότε τα blog τους μου ήταν ήδη γνωστά. Άρα, συμπεραίνω πως κλήθηκαν άτομα τα οποία έχουν ήδη κάνει "θόρυβο" στο διαδίκτυο μέσα από τα blog τους και γενικότερα με την ασχολία τους με τα social media.
Καθώς, λοιπόν διάβαζα τις διάφορες απόψεις που αναπτύχθηκαν στα blogs -κυρίως των συμμετεχόντων- διάβασα ένα άρθρο σχετικά με τη συσχέτιση των συμμετεχόντων στη συνάντηση με τη Φιλελεύθερη συμμαχιά, το George Soros, το Ουράνιο Τόξο και και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τώρα θα μου πείτε, και δικαιολογημένα, πως συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους. Ε, πάρτε μια γεύση εδώ!
Συνεχίζοντας τη περιήγησή μου στα feeds αναζήτησα λεπτομέρειες για το νέο κόμμα της Φιλελεύθερης συμμαχίας, καθώς ομολογώ πως δεν το είχα ξαναακούσει! και εκεί που διάβαζα την ιδεολογιά της νέας αυτής προσπάθειας μέσω του πολύ καλογραμένου και πρωτότυπου κειμένου της ενότητας "γιατί ψήφισα φιλελεύθερη συμμαχία" παρατηρώ μια ενότητα web 2.0 στη menubar! Παραξενεύομαι ... λέω τι να έχει άραγε σχετικό με web 2.0 και social media ένα νέο κόμμα. Ε, εκεί ήταν που είπα ΜΠΡΑΒΟ στη προσπάθεια αυτή καθώς το νέο αυτό κόμμα όχι μόνο χρησιμοποιεί αλλά στήριξε και στηρίζει την ύπαρξή του στο social χαρακτήρα της νέας εποχής του διαδικτύου (web 2.0 ελληνιστί... ).
Παρακολουθήστε την άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κ. Σπύρου Ντόβα στην οποία ουσιαστικά παρουσιάζει το τρόπο δημιουργίας του κόμματος χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου τα social media. Πραγματικά είναι ότι πιο φρέσκο και δημιουργικό έχω δεί στο τομέα του start-up στο πολιτικό χώρο.
Είναι στιγμές που αισθάνομαι ότι αποτελώ και εγώ μέρος μιας νέας εποχής στο χώρο του διαδικτύου μέσω του blog μου καθώς και των υπόλοιπων social networks τα οποία χρησιμοποιώ - ή προσπαθώ τουλάχιστον- να χρησιμοποιώ καθώς οι περισσότεροι φίλοι μου ΔΕΝ έχουν ιδέα τι εστί qik, wadja, flickr, picassaweb, youtube, google reader, googlemaps κλπ.
Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μπώ και στο χώρο του microblogging μέσω του twitter αλλά δεν με έχει πείσει ακόμη ότι μπορεί να μου προσφέρει κάτι καθώς δεν περιμένω καμμία πρόταση γάμου !